Om oss

Historia

Djurintresset har varit stort sedan barnsben men djur som hade företräde var, fåglar, hamster och så katt förstås. Därför var glädjen stor när det äntligen blev hund i huset,.fast raserna hade väl kunnat vara roligare (tyckte jag då). Först ut var nämligen en mellanpudel och efter det blev det en långhårstax! Nåväl, jag spenderade en hel del tid på Brukshundklubben och när mina egna hundar inte räckte till, så fick jag förmånen att tävla med en stor schäferhane vilket givetvis var lärorikt.


Så det tog inte lång tid i egen lägenhet förrän jag skaffade egen hund och då föll valet på Cocker spaniel. Några givande och lärorika år med denna underbara ras blev det men 1982 hade intresset väckts för en något större hund, och det var stor glädje när Golden Retrievertiken Pearlight´s Fair Again flyttade hem till oss. ”Lisa” var en Styal Samarkand dotter, och via henne föddes de första goldenkullarna på kenneln. 1985 var jag hemma hos Henric Fryckstrand på Kennel Dewmist och blev där störtförälskad i en fantastisk 4 månaders tik vid namn Dewmist Syretta. Eftersom Henric även hade systern så fick ”Wilma” följa med mig hem och sedan den dagen så var inget sig likt! Med Wilma testade vi det mesta och framgångarna rasslade till. Hon blev fullcertad, SV-90 och NUCH.

Jakten fick vi skippa då hon inte höll tyst i skogen på det sättet som är brukligt. En fantastisk avelstik var hon däremot och hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn finns representerade på kennlar såväl i Sverige som utomlands. En av hennes hanvalpar; Okej´s Explosive Syphony överlät jag senare till Helena Nyberg Kennel Guess som axlade hans fortsatta avel på ett föredömligt sätt.


I samband med avslutande studier och flytt in till mer centrala delar av stan så har uppfödningen varit mycket sparsam och idag har vi endast en Goldentik kvar från de framgångsrika linjerna och förhoppningsvis får vi kvar någonting från henne. Sedan dryga 2 år

finns även jakthund på kennel, nämligen Petit Basset Griffon Vendéen. En spännande ras att få jobba med och Idolens Unique har motsvarat alla förväntningarna med råge. Och som om detta inte vore nog så har jag även förverkligat en gammal dröm och jag kunde välkomna Welsh springerspanieltjejen Geltmans Gala Divine till oss.


Numera bor vi ute på halvlandet igen och förhoppningsvis kommer nya stjärnor se dagens ljus här på Kennel Okej´s.